Tvorac Grada

Путин: Одрицање од хришћанства је пут ка деградацији

Ići dole

Путин: Одрицање од хришћанства је пут ка деградацији

Počalji  danica taj Pet Sep 20, 2013 11:46 pm

Владимир Путин: Одрицање од хришћанских вредности је пут ка деградацији

Новгород, 20. септембар 2013.г.
Владимир Путин је учествовао у завршној пленарној седници међународног клуба за дискусије „Валдај“. Тема јубиларног заседања клуба је „Разноврсност Русије за савремени свет“, преноси сајт „Председник Русије“.


Владимир Путин је учествовао у завршној пленарној седници међународног клуба за дискусије „Валдај“.

Одговарајући на питања учесника клуба за дискусију о нашој земљи, - шеф државе је између осталог рекао:

„Пракса је показала да се нова национална идеја не рађа и не развија по тржишним правилима. Самоуређење државе и друштва не функционише, исто као ни механичко копирање туђег искуства. Груба преузимања и покушаје да се Русија цивилизује споља није прихватила већина нашег народа, зато што су тежња ка самосталности, ка духовном, идеолошком и спољнополитичком суверенитету – саставни део нашег националног карактера.“

„Видимо како су многе евроатлантске земље практично кренуле путем одрицања од својих корена, између осталог и од хришћанских вредности које чине основу западне цивилизације. Негирају се морални принципи и сваки традиционални идентитет: национални, културни, религиозни, па чак и полни. Спроводи се политика која на исти ниво ставља породицу с више деце и хомосексуално партнерство, веру у Бога или веру у сатану.

Ексцеси политичке коректности долазе до тога да се озбиљно говори о регистрацији странака које за циљ имају пропаганду педофилије. Људи у многим европским земљама се стиде и плаше да говоре о својој религиозној припадности. Празници се чак укидају или се називају некако другачије при чему се стидљиво крије сама суштина датог празника – морална основа ових празника. И неки овај модел агресивно покушавају да наметну свима, целом свету. Убеђен сам да је то директан пут ка деградацији и примитивизацији, ка дубокој демографској и моралној кризи,“ – истакао је председник.


Извор: Православие.ру
avatar
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu