Tvorac Grada

Прећутана декларација 7. Светског конгреса породица

Ići dole

Прећутана декларација 7. Светског конгреса породица

Počalji  danica taj Pet Maj 31, 2013 4:49 am

Прећутана декларација 7. Светског конгреса породица

Представници нација широм света, окупљени око заштите породице, истичу да једино природне породице могу васпитати здраве личности, неопходне за излазак из светске кризе.Светски конгрес породица, седми по реду, ове године је одржан у Сиднеју од 15–18. маја. Почетак Конгреса није био случајно баш на тај датум. Тога дана, 15. маја, обележава се Светски дан породице. Празник, установљен од стране Организације уједињених нација 1993. године, данас је занемарен и деградиран. Некада су УН биле чврсто на страни породице. Данас, нажалост њене разне чланице чине све што је у њиховој моћи да природну породицу униште до краја.

Светски конгрес породица окупља организације и појединце са свих континената окупљених око идеје одбране и јачања природне породице као јединог здравог темеља сваког друштва, као заједнице љубави и стожера духовног, моралног и економског напретка. Покрет Двери ће ускоро постати пуноправна чланица Светског конгреса породица и први породични политички покрет на свету.Текст декларације

„Ми, делегати 7. Светског конгреса породица, окупљени данас у Сиднеју, Аустралија, овог 18. маја 2013, године потврђујемо да се стабилан просперитет и срећа нација темеље у јаким природним породицама.

Универзална декларација о људским правима из 1948. године, коју су потписале све нације планете, наводи да „одрасли мушкарци и жене, без ограничења због расе, националности или религије, имају право на брак и заснивање породице ... Породица је природна и фундаментална јединица друштва и има право на заштиту од стране друштва и државе“(Чланови 16.1, 16.3).

Ослањајући се на закључке претходних Светских конгреса породице и Универзалну декларацију о људским правима, сматрамо да је природна породица основна јединица на којој почива друштво и да је најбоља средина за морални, социјални и емоционални развој деце.

Природна породица је најефикаснија средина за одгајање и едукацију деце, бригу о здрављу и добробити својих чланова, стварање виталне домаће економије, изградњу кохезивних заједница и пружање руке саосећања појединцима и домаћинствима, без обзира на ситуацију у којој се налазе.

Потврђујемо да је продуктивна економија одржива са јаким породицама, које одговорно обликују врлине неопходне за здраву економску размену. Социјална и економска истраживања јасно показују да деца рођена у стабилним и љубављу испуњеним породицама имају најбоље шансе да одрасту у здраве, интелигентне, креативне и моралне одрасле особе. У просеку, та деца су најпродуктивнији грађани и у најмањем проценту зависе од социјалне помоћи.

У складу са наведеним, изјављујемо да породично-оријентисана економија захтева следеће основе:
– Економија треба да служи породици, уместо да породица буде слуга економског система и државе
– Јака домаћинска и породична економија је права мера здравог друштва и основа за јаку националну економију
– Економска политика треба да омогући породицама да буду власници производног капитала и поседа и да не буду зависни од државе.
– Послодавци и државе треба да поштују потребе природних породица у смислу плата и услова рада.
– Правила тржишта треба да подржавају и охрабрују предузетничке иновације, омогуће једноставно покретање малих бизниса и штите од претеране концентрације економске моћи и финансијске нестабилности.
– Породични бизниси треба да буду охрабрени као део тржишне економије.

Бруто друштвени производ треба да буде дефинисан тако да урачуна економску вредност неплаћеног рада у дому и локалним заједницама од стране породица, да би друштво препознало и признало заслуге ове врсте рада.

Државе морају да створе услове за јефтино стицање властите непокретности и стварање домаћинства, нарочито за младе брачне парове без имовине.


На основу ових принципа, такође потврђујемо:

– да је брак добровољна заједница једног мушкарца и једне жене
– заштиту људског живота од зачећа до природне смрти
– право деце да их подижу биолошки родитељи, када год је то могуће
– да је узрок глади, сиромаштва и уништења природне средине слом природне породице и политичке и економске грешке, а не „пренасељеност планете“.
– да су праве демографске опасности у 21. веку старење и смањење укупне популације; свету треба више, а не мање деце.
– да велике могућности за породично-оријентисану трговину, комуникацију и едукације на интернету треба заштитити од деструктивног утицаја порнографије и других штетних садржаја.
– концепт породичне плате: плате, зараде и политика опорезивања треба да ојачају везе у природној породици.
– да је природна породица најсигурнији водич за економски развој свих људи, укључујући и урођене заједнице Аустралије, Новог Зеланда и Пацифика.

Овај Конгрес апелује на законописце, лидере, медије и све људе да препознају огроман значај брака и природне породице у нашем друштву."Превод: Др Немања Зарић, Центар за заштиту породице

линк
avatar
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu