Tvorac Grada

Дајана Џонстон: Хаг пише историју према званичној доктрини НАТО-а

Ići dole

Дајана Џонстон: Хаг пише историју према званичној доктрини НАТО-а

Počalji  danica taj Pon Dec 24, 2012 4:40 am

Дајана Џонстон: Хаг пише историју према званичној доктрини НАТО-а

Амерички антиглобалиста Дајана Џонстон сматра да је након ослобађајућих хашких пресуда хрватским генералима и бившем команданту ОВК коначно немогуће игнорисати да су Хашки суд основале НАТО државе да "пише историју" југословенских ратова, према званичној доктрини Алијансе.

"Послије ових пресуда коначно је немогуће игнорисати оно што је било очигледно...Ово је прилика коју Србија треба интелигентно да искористи", рекла је Џонстонова.

Она је истакла за "Вечерње новости" да Србија у будућем распореду геополитичких снага треба да се опредијели за "пријатељску неутралност" и да не треба да игнорише чињеницу да може да добија политичку подршку од Русије и Кине, а не из ЕУ.

Џонстонова је рекла да ЕУ наставља да подржава званичну доктрину НАТО-а коју је "потврдио" и Хашки трибунал, а која кривицу за распад Југославије искључиво приписује наводном "удруженом злочиначком подухвату" српских лидера.

"ЕУ се претвара да жели да им се Србија придружи, а поставља нове услове. И Влада Србије се претвара да је на `путу ка чланству у ЕУ`, иако нико не зна када би то могло да се деси, ако се икада деси", рекла је Џонстонова.

Она је оцијенила да су изгледи Србије за чланство у ЕУ као кад "магарцу машете шаргарепом пред носом". Запад је најприје то чинио да привуче Србију да испоручи `ратне` лидере `НАТО трибуналу` у Хагу, а сад ЕУ шаргарепа треба да натјера Србију да одустане од Косова", рекла је Џонстонова.

Она је истакла да спремност српских лидера, који су, како каже, тако лако предали Слободана Милошевића и ратне официре Хашком трибуналу, није довела до већег поштовања Србије, већ је интерпретирана као признање српске кривице.

Џонстон је рекла да Запад покушава да учврсти то вјеровање, како би се одржао НАТО мит о косовском рату као "добром" и оцијенила да не види да је политика "и ЕУ и Косово" икада била одржива.


Извор: РТРС
avatar
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu