Tvorac Grada

Пропаст долара-највећи јединствени догађај у историји

Ići dole

Пропаст долара-највећи јединствени догађај у историји

Počalji  danica taj Pon Jul 18, 2011 1:06 am

ПРОПАСТ ДОЛАРА ЋЕ БИТИ НАЈВЕЋИ ЈЕДИНСТВЕНИ ДОГАЂАЈ У ЉУДСКОЈ ИСТОРИЈИ
Пише: Мак Славо

Свака велика цивилизација је у историји пропала. У скоро свим записаним случајевима пропаст је настала као резултат неизмерног ширења у окружењу које није бесконачно. Без икакве сумње, ми се приближавамо сличној судбини.

Пропаст долара ће бити највећи јединствени догађај у људској историји. Ово ће бити први догађај који ће додирнути сваку особу на свету. Свака људска активност се контролише од стране новца. Наше богатство, наш рад, наша храна, наша влада, чак и наши међусобни односи су под утицајем новца. Ниједна валута у људској историји није имала толики додир, уздуж и попреко, као долар. Он је де факто светска валута. Пропаст свих других валута ће побледети у поређењу са овом великом пропашћу. Кризе свих других валута су биле регионалне и народ је могао да се хвата за остале (валуте). Ова пропаст ће бити глобална и обориће не само долар већ све друге ‘фијат’ валуте (валуте без покрића, издаване по нечијем декрету) јер се оне у суштини не разликују. Пропаст валута ће навести пропаст СВИХ папира од вредности. Последице свега овог ће довести до невероватних резултата широм света.

Овог пута имаћемо и национални и глобални проблем. Глобалним ‘Понзи’ махинацијама (‘Понзи’ – име познатог италијанског преваранта који се доселио у САД) понестаје бензина јер демографије падају, јефтина и неизмерна нафта опада у налазиштима, моћ хегемонизма опада. Све ово долази у време када смо достигли озбиљан индикативизам, или фазу колапса нашег новца. Закон ‘Парадокса Неодољиве Снаге’ говори ‘шта се дешава када незаустављива сила наиђе на непокретaн објекат?” Ускоро ћемо дознати када неограничене количине новца ударе у свет који није без ограничења.

Све оно што ће се десити је математичка прецизност. Другачије не може бити. Само је питање времена.

Можда ће до крајње тачке пуцања доћи за свега неколико месеци и систем ће се распасти пре краја ове године. Или, можда ћемо искусити спору и растегнуту депресију током наредне десетљетке. Какав год случај да буде, ми се нећемо правити да знамо тачно на који начин и када ће се све то десити.

Међутим, ми можемо закључити какве ћемо ефекте имати када незаустављива сила удари у непокретан објекат. Имајте на уму да ми овде говоримо о највећем финансијском, економском и државном дугу – ‘мехурићу’ у светској историји – и он ће ускоро да пукне.

Када се то буде десило можемо очекивати ништа мање од неублаженог глобалног хаоса – и то у количини која никада пре није виђена.

Немојте ништа узимати здраво за готово и очекујте оно што нисте очекивали ... недостатке хране, сукобе, државне тираније, и поготово регионалне или глобалне војне конфликте. То ће бити реалност колапса.

За Видовдан превео Бранко Филиповић

Извор: SHTFplan.com

http://www.shtplan.com/emergency-preparedness/the-dollar-
collapse-will-be-the-single-largest-event-in-human-history_07072011

линк
avatar
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu