Tvorac Grada

Убице само Немци!

Ići dole

Убице само Немци! Empty Убице само Немци!

Počalji  danica taj Sre Jun 22, 2011 3:22 am

Убице само Немци

У поређењу са шест милиона Јевреја уништених у Европи, број оних које су Немци убили у ужој Србији и Банату био је мали

- 14.800. или 88,9 одсто од оних пре рата. Али начин и брзина којом је то извршено био је изузетан. Мушкарци Јевреји из Србије и Баната су током устанка 1941. стрељани као српски таоци, а њихове удовице, сирочад и баке угушени ...су у камиону душегупки од почетка марта до почетка маја друге године окупације. Дуго после рата није се постављало као спорно питање ко је убио српске Јевреје. Знало се - Немци. Они су у Србији завели врло свирепу војну владавину која је одлучивала о свему.

Но почетком деведесетих година ствари су се промениле. Ратна пропаганда Фрање Туђмана, који је отцепио Хрватску од Југославије, тврдила је по свету да су и Срби, и посебно Недићев режим, криви што је Србија постала прва европска земља у којој је “решен јеврејски проблем”. Ја се вероватно не бих враћао на то да се скоро исто у садашњем времену не чује у Србији од Хелсиншког комитета. Осећам се обавезним да против тога подигнем глас као српски Јеврејин генерације која је побијена. Тиме се врши измена историје холокауста, против чега се Јевреји свуда боре.

Једно од првих хрватских грубих искривљавања историје појавило се у Писму уреднику лондонског дневног листа “Индепендент” 24. октобра 1991. Било је потписано именом Леа Бауман, која је представљена као чланица Жидовске општине у Загребу и службеница Министарства информација Хрватске. Она је у писму тврдила следеће:

“...Шездесет хиљада Јевреја из свих делова Србије били су транспортовани у три концентрациона логора у Србији где су били уништени... Само убијање извршили су Срби.”

Меморијална комисија Јеврејске општине у Београду је одбацила те лажи у своме писму уреднику које је тај лист такође објавио. Она је цитирала Енциклопедију холокауста у којој се наводи предратни број Јевреја у Србији далеко од измишљених 60.000 и каже да је “отприлике 14.500 српских Јевреја - 90 процената јеврејског становништва од 16.000 - било уништено”.

Комисија је такође цитирала Студију ЏВ израелског меморијалног центра Јад Вашем (Јерусалим, 1983) у којој је Кристофер Браунинг у своме раду “Коначно решење у Србији” установио да је јеврејске мушкарце у Србији стрељала немачка војска, а жене и децу подавили припадници нацистичке

СС без икаквог учешћа Срба у тим злочинима.

Један хрватски аутор и блиски сарадник покојног хрватског председника Фрање Туђмана, Анто Кнежевић је такође брутално вршио измену историје холокауста. У писму Тајмсовом литерарном додатку (ТЛС, дец. 31. 1993), у вези са логором за Јевреје на предратном београдском Сајмишту чије су сужње Немци убили у камиону душегупки у пролеће 1942. Кнежевић је написао да су “српски војници угуривали Јевреје у камион” што је била прљава измишљотина. Према немачким документима које наводи Кристифор Браунинг, Хрвати су дозволили Немцима да установе логор за Јевреје на њиховом тлу “под условом да стража у логору буде немачка, а не српска”.

Циљ Туђманове ратне пропаганде је био јасан: ако успе да убеди свет да су Срби заједно са Немцима убијали Јевреје, лакше ће их такође убедити да у ратовима у Босни и Хрватској Срби поново врше етничко чишћење.

Тринаест година после загребачког извртања историје, тај посао је наставио Хелсиншки комитет за људска права у Србији. У Извештају о Србији за 2006. годину, тај комитет је написао:

У току Другог светског рата Јевреји у Србији су у високом проценту страдали у холокаусту не само од немачких окупационих власти, већ и од владе националног спаса Милана Недића, љотићеваца, жандармерије и Специјалне полиције, чији је ефикасан рад допринео да је већ у августу 1942. године Београд

, као прва европска престоница, проглашен за град очишћен од Јевреја”.

Хелсиншки комитет је у своме Извештају о Србији за 2009. годину (13. јуна) повећао оптужбе против Србије. Под насловом “Србија је учествовала у холокаусту Јевреја” у извештају се каже:

“Марионетска влада у Србији коју су подржавали нацисти, учествовала је у холокаусту Јевреја за време Другог светског рата... Хоће ли Србија икада да призна истину о своме учешћу у истребљењу Јевреја и босанских муслимана? Хоће ли влада Србије икада да се извини?”

Циљ оптужби одмах постаје јасан: “Збацивање са власти Слободана Милошевића октобра 2000. није довело до потпуног раскида са наслеђем његовог режима ... што се огледа у неодустајању од (пораженог) Пројекта Велике Србије, национализма, порицању недавних злочина и свирепости, и у одбојности према суочавању са недавним ратним одговорностима...”Слободан Други

Извор: Фејсбук група :JEVREJI i SRBI, u dobru i zlu - JEWS and SERBS, for better and for worse
danica
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu