Tvorac Grada

Врх НАТО-а и руски генерали у Београду

Ići dole

Врх НАТО-а и руски генерали у Београду Empty Врх НАТО-а и руски генерали у Београду

Počalji  danica taj Čet Jun 09, 2011 9:53 pm

Srbija domaĆin najveĆeg vojnog skupa 2011.

Vrh NATO-a i ruski generali u Beogradu

Врх НАТО-а и руски генерали у Београду Samit

Potvrda - Čak 54 države potvrdile učešće na NATO konferenciji od 13. do 15. juna. Načelnici - U Beograd stiže 25 načelnika generalštabova najmoćnijih armija sveta

nato samit, beograd 2011

Na najvećem ovogodišnjem vojnom skupu u svetu, koji se pod pokroviteljstvom NATO-a održava od 13. do 15. juna u Beogradu, učestvovaće više od 180 predstavnika odbrambenih sistema država svih kontinenata, potvrđeno je Pressu u Ministarstvu odbrane.

Kako saznajemo, do sada je učešće potvrdilo 159 učesnika iz 54 države i vojnih komiteta NATO-a i Evropske unije, ali se očekuje da još neke od ukupno 69 država koje je pozvala Saveznička komanda za transformaciju potvrdi dolazak u Beograd.

Medu potvrđenim učesnicima nalazi se 25 načelnika generalštabova i deset zamenika, među kojima je i zamenik NGŠ Vojske Ruske Federacije general Valerij Gerasimov, koji predvodi čitavu delegaciju ruskih visokih oficira. Prisustvo visokog ruskog zvaničnika, kao i oficira država članica Partnerstva za mir, programa čiji je potpisnik i Srbija, demantuje spekulacije da se radi o NATO samitu u vojno neutralnoj zemlji.

- Nakon poziva Savezničke komande za transformaciju, Srbija je razmotrila mogućnosti i krajem 2009. godine prihvatila da bude domaćin ovog skupa. Komandant Savezničke komande, francuski general Stefan Abrijal, u januaru ove godine uputio je pozive na adrese 69 država, i to 28 članica NATO-a, zatim 22 članice Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga, Istanbulske inicijative, kao i kontakt država - navode u Ministarstvu odbrane.
Gerasimov predvodi Ruse

Do sada su učešće potvrdile sve članice NATO-a osim Grčke, Rumunije i Litvanije, zatim sve članice Partnerstva za mir, osim Malte, Moldavije, Turkmenistana i Tadžikistana.

Od država Mediteranskog dijaloga u Beograd dolaze predstavnici Mauritanije, Jordana, Alžira i Tunisa, i to na vrlo visokom nivou, bez obzira na činjenicu što se većina tih zemalja suočava sa bezbednosnim izazovima i unutrašnjim problemima. Istanbulsku inicijativu predstavljaće Katar, Kuvajt i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Bezbednost

Iako će Beograd biti domaćin najvećeg vojnog skupa ove godine, i to na vrlo visokom nivou, ne očekuje se saobraćajni kolaps u glavnom gradu, niti je planirano zatvaranje saobraćajnica. Za bezbednost će biti zaduženi pripadnici Vojske Srbije i MUP-a.

Iako ne pripadaju nijednoj od organizacija, pozivu će se odazvati i predstavnici dalekih i egzotičnih zemalja poput Australije, Novog Zelanda, Brazila i Pakistana.

- Skup će otvoriti domaćini - general Abrijel i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić, a od ostalih zvaničnika očekuje se da vrlo zapažen bude nastup predsedavajućeg Vojnog komiteta EU, generala Hakana Sirena, i predsedavajućeg Vojnog komiteta NATO, admirala Đanpaola di Paola. Teme konferencije su međunarodna vojna saradnja, osiguranje pristupa zajedničkim globalnim resursima i razvoj partnerstava. Teme, kao i podteme koje se razmatraju u okviru radnih grupa, biće stručno vojne, bez političkih implikacija - navode u Ministarstvu odbrane.

Danijela Isailović

Линк
danica
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Врх НАТО-а и руски генерали у Београду Empty Re: Врх НАТО-а и руски генерали у Београду

Počalji  danica taj Čet Jun 09, 2011 9:54 pm

Један коментар на ово:

Milan [neregistrovani] (03. 06. 2011, 15:02:24)

Sramota[.]Posto vam je cenzura rigorozna mogu da kazem samo " sramota ".Paore nise pustali u Beograd a one koji su nas 78 dana ubijali,gosticete nasim parama.

danica
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Врх НАТО-а и руски генерали у Београду Empty Re: Врх НАТО-а и руски генерали у Београду

Počalji  danica taj Čet Jun 09, 2011 9:57 pm

danica
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Врх НАТО-а и руски генерали у Београду Empty Re: Врх НАТО-а и руски генерали у Београду

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu