Tvorac Grada

Невидљиво убиство

Ići dole

Невидљиво убиство

Počalji  danica taj Sre Jun 05, 2013 11:14 am

НЕВИДЉИВО УБИСТВОПринцип деловања тзв. контрацептивне спирале је абортиван. Ствар је у томе што се при кориштењу спирале зачеће ипак дешава, у просеку чак неколико пута на годину, као што показују ранији тестови на трудноћу (бета ХЦГ).
Такође, спирала не дозвољава детету да се имплантује у материцу, тако да оно најчешће умире у року од девет дана.
Ако се зачеће догоди две седмице пре претпостављеног дана почетка менструације - а спирала детету одузима живот најчешће у овом периоду - жена ипак добива крварење те мисли да није била трудна, мада је управо обрнуто.
Но одузети детету живот неколико седмица раније или касније је у ствари свеједно. Понекад, у току борбе за живот, дете ипак успева да се унедри у материцу и код мајке се прекида менструација.
Спирала настоји да избаци дете из материце и након његовог уласка. Треба нагласити да се ни у овом случају не сме радити абортус! Треба знати да спирала не изазива рођење дефектног детета.
Спирала је страно тело које изазива заштитну реакцију организма. Материца се може упалити или инфицирати, и инфекција се доста често шири на јајоводе и чак на трбушну шупљину. Спирала чак може пробити материцу.
На јајоводима се стварају израштаји, који често доводе до бесплодности или до ванматеричне трудноће. Упале које обухватају трбушну шупљину изазивају гнојни перитонитис (запаљење трбушне марамице). У оваквим случајевима се лако дешава инфицирање крви (сепса), које може довести до женине смрти у мукама.
Због загнојења материце многе су младе жене биле оперисане и уклоњена им је цела материца, дакле постале су хендикепиране. Спирала изазива болове, снажно крварење и анемију. Због малокрвности жене постају бледе и раздражљиве, губе способност концентрације, подложне су несвестици.
У Америци је пропала већина фабрика које су производиле спирале, будући да су женама морале да плаћају обештећења због штетних последица изазваних спиралом. Остало је још неколико фабрика, које извозе спирале у неразвијене државе.
Таблете које такође погрешно називају контрацептивним састоје се од вештачких хормона, који здраву жену претварају у болесну. Ове таблете делују тако да женски организам постаје склонији оболењу од рака коже, груди и материце, изливању крви у мозак и инфаркту. Жене постају подложније инфективним оболењима, јер су хормони од којих се састоје те таблете слични тзв. кортикостероидима. Ове таблете уништавају очни нерв и јетру, те изазивају поремећај у процесу згрушавања крви. Жене које узимају таблете да не би рађале децу често оболевају од упале вена, а тромб који се одвоји од стенке вене преноси се крвотоком и може изазвати емболију плућа, мозга и томе слично.
Таблете које спречавају рађање деце садрже четири механизма деловања:

1) покушавају да омету процес сазревања и излаза јајчане ћелије, мада се при кориштењу било којих таблета доста често дешава овулација. У случају кориштења таблете које су биле произведене крајем 60-их година овулација се дешавала у 2-10 процената. Таблете које се сада производе садрже, у поређењу са претходнима, много мање хормона, дакле овулација се дешава још чешће;

2) таблете оштећују слузокожу грлића материце, па кроз њу тешко пролазе сперматозоиди; но установљено је да сперматозоиди ипак успевају да продру и кроз оштећену слузокожу. Дакле, у случају употребе било којих таблета доста често се може догодити зачеће. Тада почињу да делују два смртоносна фактора таблета:

3) тзв. тубарни фактор: таблете смањују проводљивост јајовода. Дакле, девојчица или дечак зачети у јајоводу често не могу доспети у материцу у време које је најбоље за њихово смештање у слузокожу материце, због чега гину;

4) таблете оштећују слузокожу материце, она се стањује, умањује се количина жлезда и хране за дете (гликоген), па дете гине од глади.

Таблета, као и сва остала контрацептивна средства, постала је оружје у антиверској, антиживотној, антимедицинској и антинародној делатности. Од ње, и свих осталих сличних средстава, хемијска ("фармацеутска") индустрија стиче огромну добит.
Треба нагласити да таблете са дејством упереним против рађања деце не помажу женама са нередовним месечним циклусом. Нередовност циклуса најчешће није симптом болести. Менструација може закаснити зато што тог месеца због неког психичког или физичког разлога касни овулација. Ове таблете не могу одстранити разлог нередовног циклуса и доводе само до умишљеног побољшања стања, и крвоток који би се појавио са прекидом примања таблета не би био права менструација. Ситуација би и након употребе таблете остала иста, с разликом да би то средство довело до многобројних споменутих и неспоменутих непожељних последица.
Као што сте могли приметити из горе реченог, сва су та средства погрешно названа контрацептивна: зачеће се при њиховој употреби дешава, а она одузимају детету живот обично у п р в и м д а н и м а након зачећа. Због употребе тих средстава број одузетих живота нерођеној деци је исти, ако не и већи, од оног броја живота одузетих путем абортуса обављеног "хируршким" путем.
Такође, не тако давно је било установљено да и спермицидна средства која садрже "ноноксилон-9" (а већина их садржи) могу смртно деловати на дете када се догоди зачеће. Нерођено дете такође убијају и имлантанти "Депо-провера", различита пост-коитална средства и томе слично. Чини се да убиствена лаж нема граница...
Решење проблема планирања породице јесте у поштовању десет Божјих заповести.
Треба волети децу, а не бојати их се. Због деце вреди поднети жртве. Треба сачувати предбрачну чистоту и брачну верност.
Бог је још у Старом Завету дао људима заповест: „Не чини прељубе“. Значи, треба прихватити чињеницу да је полни живот ван брака недопуштен, а да је у Светој Тајни Брака од Бога благословен. Брак је нераскидљив до кончине једног од супружника. Такође, треба прихватити чињеницу да Православна Црква не благосиља брачне односе током свих четирију постова: Великог, Петровског, Великогоспојинског и Божићног, као и уочи среде, петка, недеље и црквених празника.

Не узимајте никаква абортивна и контрацептивна средства !
Не користите се стерилизацијом !
Не суделујте у вештачким методама оплођивања !

Дете има право да буде зачето као плод природне љубави оца и мајке, мужа и жене. Налазећи се у мајчиној утроби, дете већ има свој карактер, своје црте лица. Оно може да осећа љубав своје маме, радује се, плаши, слуша звукове. И зато, без обзира на било какве околности - пожељно или непожељно дете, здраво или болесно - заволите га и дозволите му да живи.


Од редакције:

Активисти православних организација који наступају против абортуса корак по корак упливишу на друштвено мишљење.
Њих сада ослушкују и државни чиновници, а присиљени су да их узимају у обзир чак и њихови непријатељи.
Али, позиција присталица ограничавања рађања још увек је јака као раније. И као раније је јака и њихова агитација. Сада су главни нагласак ставили на пропаганду контрацептивних средстава као хумане и безопасне алтернативе. И ево, модерна жена-политичар позива да се „развија контрацептивна култура, која чува од абортуса“.
Главни лекар једног од московских породилишта је признао: „Што се тиче абортуса, дошли смо до веома озбиљне противречности са Црквом: треба остати цивилизованом државом и децу планирати, а не ишчишћавати из материце“ (Комсомолска правда, 23. 10. 99., бр. 198/22177/).
Економски распад у држави и одсуство перспективе доводи у искушење чак и православне породице да себи осигурају достојнији живот - а у неким случајевима и преживљавање - на рачун мањег броја деце.
Православни супружници се буне против убиства нерођене деце, али према спречавању њиховог зачећа се односе много мирније. Да ли је то правилно ?
Доктор медицине Ала Лисец са свог професионалног становишта јасно одговара: „Контрацепција није решила проблем абортуса нити у једној држави света... Већина ових тзв. контрацептивних средстава аутоматски убија децу у случају њиховог зачећа. И спирала, и хормоналне таблете, и „Депо-провера“, и имплантанти - све је то абортус!“
И не само то, него је употреба низа контрацептивних средстава крајње опасна по здравље. Човеков организам као да се освећује за насиље над њим. О штетности понуђене продукције не могу да ћуте чак ни присталице и пропагандисти контрацептивних средстава: „За име Божје, не слушајте своје баке и мајке које вас плаше да ће вам због хормоналних таблета нарасти бркови као код Буђоног (руски револуционарни херој са дугачким брковима, нап. прев.), а да ће вам линија бити као код Крацковсе“ (позната дебела глумица у Русији, нап. прев.), - хулећи на страницама Експрес газете (јул 1998., бр. 28/185/, стр. 27) говори лекар-гинеколог Центра за планирање породице и сексуално образовање младежи. – „Раније је можда тако и било. Али сада се користи већ четврта генерација хормоналних таблета. Смешно је плашити се таквих последица...“ Али, одмах затим он информише о унутармишићним пролонгованим (што значи намењеним за дужи рок деловања) ињекцијама контрацептивних средстава: „Упозоравам да ињекција може довести до нарушавања менструалног циклуса. У овом смислу таблете су безопасније... Од ињекција се жене опорављају дуже од таблета. Осим тога, одмах након прекида кориштења препарата способност за зачеће се поново успоставља релативно дуго - у току године дана.“
О контрацептивном препарату „Норплант“, који кошта од 100 до 150 долара, са роком деловања пет година, сазнајемо: „... Лично, мени је сумњиво то што западне фирме здушно затрпавају „Норплантом“ слабо развијене државе ради ограничења рађања. Мислим да се према том препарату треба односити веома опрезно.“
„Понекад се пигментне флеке одједном појављују код жене која узима контрацептивна средства“, сазнајемо из невиног чланка о томе како неговати кожу лица (Клијент је увек у праву, 1999., бр. 34, стр 14). У чланку је то повезано са „бунтом хормона“.
„Двадесетпетогодишња Светлана из Санкт-Петербурга умрла је због кориштења контрацептивних пилула“, саопштиле су новине Новије известија (7. 2. 98., бр. 23/62/). Контрацептивна средства су постала разлогом инфекционог алергијског енцефалита, пнеумоније и интоксикационе миокардиострофије. Из писма Светланиних родитеља:
„Након завршетка конзилијума у саставу професора и у присуству троје наших рођака, било нам је званично саопштено да је болест последица кориштења контрацептивних средстава.“
„Чување репродуктивног здравља“, што значи одвраћање пажње од стварне бриге о женском здрављу и усмерење на пропаганду против рађања деце, довело је до повећања анемије (малокрвности) међу трудницама (у 1990. г. - 12%, у 1996. г. - 36%), повећању неплодности (1991. г. - 48,7 по првом прегледу на 100.000 жена, 1996. г. - 56,5), повећању нарушавања менструалног циклуса (1991. г. - 154 на 100.000 жена, 1996. г. - 367), рака млечне жлезде (1991. г. - 40 на 100.000 жена, 1996. г. - 50), рака грлића и тела материце (1991. г. - 40 на 1000 жена, 1996. г. - 50), пишу новине Совјетскаја Русија (7. 10. 99., бр. 117/11860/).
Како тврде специјалисти, задње три бројке могу бити директно повезане са употребом хормоналних контрацептивних средстава, посебно ињекционих, попут „Депо-провера“, или имлантантих („Норплант“), који се нарочито снажно рекламирају од оних који „планирају породице“.
Чине се довољна два-три чланка на ову тему па да свако без задржавања и освртања брзо прође поред сличних понуда. Али људи, међу њима и православни, настављају да трују себе и своје нерођено потомство свакаквим отровом, чинећи, можда несвесно, најстрашнији грех убиства и самоубиства.


Ала Лисец
превод: Јелена Заричнаја
текст објављен у часопису „Мир Божји“, бр. 1 (6), 2000. г.

Извор: http://www.manastir-lepavina.org
avatar
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu