Tvorac Grada

Прекинута седница скупштине града Чачка због издаје Косова и Метохије

Ići dole

Прекинута седница скупштине града Чачка због издаје Косова и Метохије Empty Прекинута седница скупштине града Чачка због издаје Косова и Метохије

Počalji  danica taj Pet Apr 19, 2013 4:25 am

Прекинута седница скупштине града Чачка због издаје Косова и Метохије

Бошко Обрадовић запитао председника скупштине града Чачка (СПС) шта Ивица Дачић планира данас у Бриселу – да крши Устав и призна независно Косово?

Чачак, 19.04.2013

На данашњој седници скупштине града Чачка, у оквиру 2. тачке дневног реда која се тицала подстицаја за пољопривредну производњу, Бошко Обрадовић, шеф одборничке групе Двери, упозорио је председника скупштине из редова СПС Вељка Неговановића да док ми данас расправљамо о локалним темама председник његове странке и уцењени премијер Србије Ивица Дачић планира кршење Устава Србије, потписивање споразума са терористом Хашимом Тачијем и признање независног Косова.

У наставку излагања Бошко Обрадовић се вратио на тачку дневног реда и указао на катастрофално стање чачанске пољопривреде, оптуживши градско руководство за недопустива кашњења у овим подстицајним мерама и потпуно одсуство визије развоја пољопривреде у чачанском крају. Притом се позвао и на саопштење Савета за пољопривреду Градског одбора СНС које тврди то исто што и Двери говоре месецима уназад: да је стање у пољопривреди изузетно тешко, да су предузете мере недовољне, неадекватне и неблаговремене, да надлежене градске институције само отаљавају посао, раде по инерцији, без нових идеја и иницијатива, као и да од започетих и реализованих пројеката пољопривредници немају конкретне користи. На крају свог излагања Бошко Обрадовић је указао на чињеницу су нам претходне власти уништиле домаћу производњу и пољопривреду, укинуле царине на увоз стране робе, приватизовале и уништиле пољопривредно-индуструјске комбинате, дозволиле монопол страним банкама и трговинским ланцима, уништиле домаћу производњу пољопривредне механизације, док нова градска власт баца паре на политички маркетинг, а ништа суштински не помаже пољопривреду: нема подстицаја за развој задругарства, за повратак брачних парова на село, за производњу органске хране, за складиштење и проналазак нових тржишта за продају пољопривредних производа...Укидање права опозицији да говори


На Обрадовићево излагање је реаговао одборник СНС Александар Максимовић, који се бранио од констатације да СНС једно критички говори о стању чачанске пољопривреде, а потом као чланови владајуће већине друго гласају за овако лоше одлуке, након чега је Бошко Обрадовић затражио реплику, што му је онемогућено од стране председника скупштине града, видно узрујаног и нервозног због изношења истине о Ивици Дачићу и стању у чачанској пољопривреди. Када се Обрадовић позвао на Пословник о раду скупштине града Чачка и право на реплику, председавајући седницом му забрањује да говори и изриче мере опомене и искључења са седнице.

Како Обрадовић није хтео да напусти говорницу, бранећи право опозиције да критикује катастрофалну аграрну политику града Чачка и републичку власт, председавајући је позвао обезбеђење да Бошка Обрадовића избаци са седнице, која је у међувремену прекинута. Пошто је читава одборничка група Двери стала иза свог колеге одборника седница је прекинута и биће настављена у понедељак, уз покушај онемогућавања присуства одборника Обрадовића.

Бошко Обрадовић је позвао председника скупштине да донесе разумну одлуку и повуче искључење, како би се скупштинска седница нормално наставила, и подсетио га да ово нису једнопартијска времена у којима су они навикли да о свему одлучују и немају опозицију. Посебно на данашњи дан када државни врх крши највиши законски акт ове државе – Устав Србије, као и своја предизборна обећања, неозбиљно је на локалном нивоу глумити некакав скупштински рад и спречавати опозицију да говори.

Покрет Двери ће наставити да се супротставља свим видовима издаје Косова и Метохије, као и катастрофалне политике актуелне Владе Србије и њених копија на локалним нивоима власти. Немогуће је зауставити Двери да говоре, јер Двери данас представљају снагу народа и говоре оно што већина народа у Србији мисли.

Информативна служба Покрета Двери


Више о овом догађају послушајте у директном укључењу из Чачка.
danica
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu