Tvorac Grada

Заједничка валута Евроазије?

Ići dole

Заједничка валута Евроазије?

Počalji  danica taj Pet Jun 15, 2012 11:24 am

Заједничка валута Евроазије?

Руски премијер Дмитриј Медведев предложио увођење јединствене валуте за државе Евроазијске економске уније која би требало да буде званично основана 2015. године.

Евроазијска економска унија требало би да има заједничку валуту, рекао је руски премијер Дмитриј Медведев.

"Потребно је да гледамо даље и да размишљамо на нивоу Евроазијске економске уније, која би требало да се покрене од 2015. године, укључујући и питања која још нису предмет разговора, али их треба имати у виду у светлу нестабилности на светским тржиштима'', истакао је Медведев.

Говорећи на пословном форуму о новим могућностима за развој у заједничком економском простору, Медведев је поручио да би, имајући у виду питања државних дугова, решење могло да буде у увођењу "јединствене валуте".

Док је био на функцији председника Русије, Медведев је, 18. новембра прошле године у Кремљу са председницима Казахстана и Белорусије, Нурсултаном Назарбајевом и Александром Лукашенком, потписао Декларацију о будућој економској интеграцији и усагласили даље кораке ка стварању евроазијске економске уније.

Медведев је тада рекао да Декларација предвиђа стварање извршних комисија за надгледање чвршћих економских интеграција три државе и циљеве стварања пуне ''евроазијске економске уније'' у будућности.

''Свака земља која донесе одлуку да се прикључи Царинској унији или јединственом економском простору, а у будућности Евроазијској унији, треба да тај избор направи свесно, да касније нико не каже да су их натерали под утицајем некаквих економских аргумената", навео је Медведев.

Евроазијска економска унија требало би да буде званично основана 2015. године.


Извор: РТС
avatar
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu