Tvorac Grada

Ексклузивно: Немачки планови за европску диктатуру!

Ići dole

Ексклузивно: Немачки планови за европску диктатуру!

Počalji  danica taj Pet Jun 01, 2012 10:51 am

Ексклузивно: Немачки планови за европску диктатуру!

--------------------------------------------------------------------------------

Немачка је саставила план од 6 тачака који, под плаштом борбе против кризе, уводи диктатуру прво у Грчку, а затим и у друге земље.
Београд, 01.06.2012

Према Шпигеловом извештају, кабинет немачког канцелара изнео је план од 6 тачака да постизање далекосежних реформи у Грчкој и другим високо задуженим земљама ЕУ. План укључује следеће:

1. продаја државне имовине;

2. смањивање бенефиција за незапослене;

3. промовисање ниско плаћених радних места;

4. укидање свих пореских баријера за приватнике;

5. успоставаљање специјалних економских зона без икаквих пореза;

6. прављење приватизационих агенција попут немачког Тројханда.

Портпарол немачке Владе, Штефен Зајберт, није оповргао ове тврдње.
Шта ово значи?

Специјалне економске зоне су играле кључну улогу у кинеском привредном чуду. Ове зоне ослобађају компаније од плаћања порета, бриге за природно окружење, радне стандарде, при чему су сами радници доведени у положај индустријских робова.

Приватизациони модел који заговара Меркелова наслеђен је из транзиционих процеса у Источној Немачкој. Агенција Тројан је одлучивала о судбини милиона Немаца. Распродала је 8500 компанија са преко 45 000 постројења за врло мале паре, или их је затворила. Врло мали број од 4 000 000 000 радних места у индустрији је остао.

Томас Штраубар, директор Института за међународну економију из Хамбурга позвао је на стварање “Европског протектората” над Грчком. Рекао је да, шта год се деси на поновљеним изборима 17. јуна, Грчка остаје неуспешна држава, којој недостаје снаге за нови почетак. Подсећамо, термин протекторат био је везан за британске колонијалне поседе, као и немачку окупацију Чешек. Случајно?

Експрети упозоравају на спори, али континуирани притисак на банке који се прелива на Италију и Шпанију. Од почетка кризе, грађани и привредници су повукли 63 милијарде евра са грчких рачуна, што је трећина укупних депозита. Од средине прошле године, 100 милијарди евра је повучено из шпанских и 160 милијарди из италијанских.

У оваквим условима, владајуће класе су закључиле да не могу себи да дозволе луксуз демократије. Водећи званичници, попут немачког министра финансија Волганга Шојбла и шефа Међународног монетарног фонда, Кристине Лагард, застрашују Грке моменталним банкротом државе, уколико гласају за партије које су против бриселских мера.

У самој Грчкој, владајуће структуре праве тајне планове за употребу војске против споственог народа, ако улични немири постану сувише велики.

На ободима Европске Уније спрема се дикататура. У случају веће кризе, нема разлога да слични сценарији не прошире и на друге земље.

Опширније о свему на: globalresearch.ca

Превод и обрада: Редакција сајта Двери
http://www.dverisrpske.com/sr-CS/vesti/2012/jun/skandalozni-plan-nemacke-za-grcku.php
avatar
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu