Tvorac Grada

Srpski kriminalac spasava blago Hilandara!

Ići dole

Srpski kriminalac spasava blago Hilandara!

Počalji  danica taj Pon Maj 28, 2012 12:27 pm

Srpski kriminalac spasava blago Hilandara!

Novosti otkrivaju - Ko je Žarko Jakić, najtraženiji Srbin na poternici Interpola. Žak živi u Grčkoj i sa monasima vodi bitku protiv lopova srpskih relikvija. Iskupljuje se vraćajući svetinje


Hilandar


BRITANSKE tajne službe, crnogorska mafija i ziloti zapalili su manastir Hilandar da bi se domogli svetih pravoslavnih relikvija, koje na tržištu umetnina i kod britanskih kolekcionara imaju milionsku cenu. Žarko Jakić sa monasima iz Svete Gore i prijateljima iz Rusije pokušava da spreči Britance da se domognu srpskih svetinja.

Sa ovom pričom u Beograd je nedavno iz Grčke stigao novinar i pisac Momir Vasiljević, koji se u Atini susreo sa Žarkom Jakićem, trenutno najtraženijim Srbinom na poternicama Interpola. Ovaj rođeni Cetinjanin je u podzemlju poznat po nadimku Žak. Na Interpolovoj poternici bio je označen kao: "... najveći balkanski gangster bez dokaza". Ovaj tajanstveni čovek se nedavno ispovedao piscu i o sebi kazao:

- Sin sam crnogorske princeze Teodore i mladog boksera sa Cetinja. Kako njihov brak nije mogao da opstane, majka je udata za bogatog Crnogorca, a otac je emigrirao u Francusku, bio u Legiji stranaca i napravio boksersku karijeru. Ja sam kao vanbračno dete odrastao u domu za siročad u Bijeloj, a potom sam živeo u hraniteljskoj porodici na Cetinju. Odatle sam ranih sedamdesetih započeo karijeru švercera u Italiji i potom sa našim mangupima obišao celu Evropu. Zbog moje policijske biografije promenio sam porodično ime i prezime i danas živim kao normalan čovek u Grčkoj.

O njegovim spektakularnim pljačkama banaka po Nemačkoj, Italiji, Francuskoj, Austriji i Švedskoj svetski mediji su govorili kao o vrhuncu gangsterske veštine. Jakić je kao mafijaš, uglavnom, radio sam. Dugo bi planirao "poslove", koristio je samo žene kao saradnike i posle svake pljačke nestajao iz Evrope na pola godine. Traže ga Nemačka, Italija, Francuska, Austrija i Švedska, ali i BiH i Crna Gora.


Pisac Momčilo Vasiljević iz Sremske Mitrovice nam je posvedočio ove reči, jer poseduje dokumente o Žaku, iz kojih je uveren da se čovek promenio, jer danas u Atini živi isključivo od trgovine antikvitetima.


- Žak Jakić je prošao kroz celu lepezu zločinačkih uloga u evropskom podzemlju. Bio je švercer, lopov, ucenjivač, makro, žigolo, ubica, pljačkaš, državni plaćenik. Bio je prijatelj sa Arkanom i Legijom, saradnik državne bezbednosti i plejboj. Kao dobrovoljac učestvovao je u prvim ratnim operacijama u Hercegovini i Hrvatskoj. Napustio je vojsku i posvetio se švercu nafte, kafe, cigareta i ostale u to vreme deficitarne robe za potrebe aktuelne političke vrhuške u Srbiji i Crnoj Gori. Razočaran u vlast i sebe pokušao je da se ubije očevim legionarskim pištoljem - priča nam Momčilo Vasiljević i pokazuje fotografiju koju je od Žaka dobio.

Jakiću je život spasao stari monah Fotije, Hilandarac, koji ga je na Svetoj Gori vodio sa sobom u keliju, i tu ga polako, postupno i uporno, uvodio u pravoslavno pokajanje, otkrivanje božje ljubavi i tajnu iskupljenja. Taj proces je trajao od 2000. do 2009. godine. Kada je otac Fotije video ove promene, poverio je Žarku Jakiću tajnu misiju spasenja.

- Tajna koja mi je poverena odnosi na jedinstvene i neverovatne relikvije, koje je monah slučajno pronašao u jednoj keliji na Svetoj Gori. Tu su ih sakrili ziloti, koji su opljačkali manastir Hilandar. Reč je o zlatnim krunama Cara Davida, i o mermernim pločama, u koje je utisnut "Božji pečat". Moja misija je da relikvije vratim tamo gde one pripadaju - otkrio je samo deo svoje životne misije Žarko Jakić posredstvom pisca Vasiljevića.

Prema priči koju je čuo od naših monaha na Svetoj Gori čuo Momir Vasiljević, manastir Hilandar su namerno zapalili ziloti, kao frakcijaški protivnici Srpske pravoslavne crkve, koji su tada uzeli nekoliko svetih relikvija. Srećna okolnost je bila da riznica manastira nije gorela i nije pokradena, ali relikvije koje nedostaju pojavile su se na ponudi u britanskim kolekcionarskim kućama.
- Svetski kolekcionari plaćaju mnoge mafije, pa i srpsku i crnogorsku, da im nabavljaju crkvene relikvije i pravoslavnu baštinu. Najveće krađe crkava počinjene su u zemljama bivšeg SSSR-a, Grčkoj i Jugoslaviji. Zato ruska Federalna služba bezbednosti danas vodi pravi rat protiv britanskih kolekcionara i mafija koje potkradaju pravoslavce. Žak Jakić je samo jedan od Srba koji su se uključilli u ovu borbu. Za njega je to čin iskupljenja za loš život koji je vodio gotovo pola veka - objašnjava nam njegov biograf Momčilo Vasiljević.


MAFIJAŠI
- SRPSKA i crnogorska mafija su organizovane po principu italijanske Koza nostre, jer smo mi u jugoslovenskom podzemlju sedamdesetih od Italijana učili kriminalne poslove. Na listu Interpola stigao sam prvi put 1978. godine zbog pljački u Nemačkoj. A poslednji put 2008. godine zbog sukoba sa mafijašima u Austriji - tvrdi Žarko Jakić u svojoj ispovesti Vasiljeviću.


ŽAKOVA PRAVILA BURAN život Žarka Jakića opisan je kao biografska sudbina u romanima Momčila Vasiljevića "Žakova pravila", "Žakova molitva" i "Žakovo pričešće".


http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.291.html:381772-Srpski-kriminalac-spasava-blago-Hilandara
avatar
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu