Tvorac Grada

Став Двери о постизборним коалицијама у Чачку

Ići dole

Став Двери о постизборним коалицијама у Чачку Empty Став Двери о постизборним коалицијама у Чачку

Počalji  danica taj Pon Maj 28, 2012 4:17 am

Став Двери о постизборним коалицијама у Чачку

--------------------------------------------------------------------------------

Саопштење ГГ ДВЕРИ СРПСКЕ – ЗА ЖИВОТ ЧАЧКА поводом потенцијалних коалиција за формирање градске власти
Чачак, 28.05.2012

1. Двери су највеће политичко изненађење локалних избора у Чачку, а наш резултат од 15 процената гласова (13 одборничких мандата) је огроман за некога ко први пут учествује и излази сам на изборе. Наш успех је знак згађености бирача над постојећом политичком понудом у граду и давање шанси новим људима и новој градској политици. Чачани су показали велику политичку храброст и отворили врата политичкој будућности Србије.

2. Сматрамо да су Двери (иако за мање од 200 гласова испод прве и друге победничке листе) победиле на изборима у Чачку јер су то учиниле без коалиција као други учесници у изборима и да су све странке власти и опозиције испод својих очекивања и надања, односно да су поражене и кажњене од бирача. Бирачи су јасно поручили да неће старе већ хоће нове људе у политици, јер да су хтели старе дали би већину постојећим странкама власти или опозиције, али су они хтели нешто треће.

3. Из претходног произилази наша констатација да су Двери добиле мандат да поведу град у наредне четири године на један нов начин. То значи да нови градоначелник треба да дође из редова Двери и да добије већинску подршку из других парламентарних странака да састави свој тим од нових, стручних и некомпромитованих људи из других странака и мимо странака који се до сада нису бавили политиком и нису били на функцијама у Чачку, а имају добре идеје за живот Чачка.

4. Тражимо да нови градоначелников тим, на првом месту најближи сарадници за привреду и пољопривреду, буду нестраначке стручне личности за ове области. Такође, инсистирамо да директори свих јавних предузећа и шефови градских управа у граду буду изабрани на јавним конкурсима. Циљ нам је да градом не владају страначке војске већ способни домаћини квалификовани и проверени у раду за своје области.

5. Кандидујемо наш локални политички програм Нови чачански договор као платформу за рад будућег градског већа, а спремни смо да у њега уградимо све друге квалитетне идеје које покрећу живот и привређивање у Чачку.

6. Нисмо ушли у политику да бисмо били на власти ради власти и не интересује нас стварање већине ради поделе функција у градском већу, директорских места и управних одбора у јавним предузећима. Ако је некоме циљ да се бави изборном математиком, страначким интересима, поделом изборног плена, комбинацијама и реализацијом личног интереса мораће то да ради без нас. Двери ће у том случају бити опозиција у скупштини града Чачка.

7. Све понуде које нам било ко да у циљу прављења нове градске власти биће јавно објављене на конференцији за медије, као и наш одговор на понуду, чиме политику коначно желимо да вратимо у сферу јавности, а извучемо је из каљуге личних, материјалних и страначких интереса.

8. Спремни смо да преузмемо одговорност за вођење града и оправдамо поверење које су нам бирачи дали, али не по сваку цену, а посебно не по цену трулих компромиса, непринципијалних коалиција и настављања по старом како се у граду радило последњих 20 година. Ко жели да влада по старом мораће то без Двери.


Одборничка група
ДВЕРИ СРПСКЕ – ЗА ЖИВОТ ЧАЧКА
у Скупштини града ЧачкаДВЕРИ НА ДЕЛУ

http://www.dverisrpske.com/sr-CS/dveri-na-delu/2012/maj/stav-dveri-o-postizbornim-koalicijama-u-cacku.php
danica
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu