Tvorac Grada

Имамо људе! Остало је само да грађани устану за спас државе и нације!

Ići dole

Имамо људе! Остало је само да грађани устану за спас државе и нације! Empty Имамо људе! Остало је само да грађани устану за спас државе и нације!

Počalji  antihuligan taj Ned Maj 29, 2011 8:02 pm

Аутор: Бранко Драгаш

Имамо људе! Остало је само да грађани устану за спас државе и нације!

Београд, 09.05.2011

Како да објаснимо све ово што се дешава у политици? Не треба бити превише паметан да би се схватила агонија у којој живимо.

Најављивао сам последњих неколико година да ћемо упасти у ово помрачено стање политичке свести. Опомињао сам грађане и политичаре да воде рачуна како гласају и кога бирају, да политичко деловање не схватају као привилеговану могућност за легално отимање новца од грађана и државе, да је вођење државе озбиљан, тежак, мукотрпан и одговоран посао који треба да раде најумнији и највернији људи у нашој заједници, да су тешка и опасна времена пред нама, да немамо право да уништавамо будућност наших потомака и да брукамо наше претке, који су се жртвовали да бисмо ми данас живели у независности и слободи.

Писао сам, наступао у медијима, колико ми је простора било уступано, све сам урадио што је било у мојој моћи да бих спречио трагедију која нам се десила и трудио сам се да понудим решења за спас државе и нације. Упркос свему, нажалост, ништа није вредело. Данас смо упали у ово коматозно стање.

Где је проблем?

Проблем је у томе, господо, што се у озбиљним и историјским временима политиком баве дилетанти, неодговорни и неозбиљни људи који ће, ако се ово потпиривање ватрених страсти настави, довести до расула државе и међусобних обрачуна грађана на улицама. То би била завршница једног перверзног сценарија кажњавања варварских Срба за све оне историјске реметилачке догађаје који су се десили од доба када се наш далеки чупави предак спустио са дрвета, па све до дана када смо сами себе прогласили за геноцидан народ.

Братоубилачки рат унутар српског националног корпуса би био последњи доказ да смо ми, Срби, људождери који се, упркос вековним покушајима моћних криминалаца из света да нас истребљивањем дисциплинују, никако не могу цивилизовати, па је некако најбоље решење изабрано да се Срби гурну на друге Србе како би се међусобно поубијали, на опште задовољство међународне бирократије, која би одржала пригодан говор на сахрани народа који је сам себе истребио и прогласио лудим.

Све што се данас дешава у нашем друштву, сви догађаји који добијају све луђе и луђе обрисе, сви злочини који се свакодневно дешавају ту, крај нас, у нашем комшилику, међу нашом фамилијом, само показују да је наше друштво опасно болесно и да морамо да га хитно лечимо. Уколико желимо да опстанемо као историјски народ, уколико желимо да трајемо кроз повест цивилизације, уколико желимо да учествујемо у духовном препороду цивилизације која је изгубила душу и сваки смисао, онда је наш задатак да данас, управо сада, овога тренутка, без икаквог двоумљења, кренемо у оздрављење и лечење нашег болесног друштва. Нема пречег посла од тога. Ништа није важније у Србији данас од тога. Данас треба да спречимо даљу трагедију која нам се надвила над главом.

Позив за спас државе и народа

Како ништа нисмо научили од историје учитељице живота, како смо стално понављали једне те исте, кобне грешке, плаћајући ту нашу, српску наивност, главама милиона невиних сународника, како смо из године у годину пропадали све више и више, нашавши се данас на граници братоубилачког и грађанског рата, позивам све своје сународнике и све грађане Србије да се уразуме, дозову памети, да стишају страсти и да, верујући дубоко у снагу властитог разума и у доброту срца, без трунке мржње и зависти почну да раде на спасавању државе и народа.

Грађани Србије, узмите ствари у своје руке! Не гласајте више за политичаре! Не слушајте више те брбљивце и лажове! Не губите време на лудаке и дилетанте! Грађани Србије морају да схвате да нема ко други да спасе Србију осим њих самих.

Не смемо више судбину државе и нације да препустимо политичарима. Већ сам написао да је моје мишљење о свим политичарима, које сам лично упознао још од 1989. године до данас, да су они сви исти - олош! Српски политичар је спреман да жртвује свој народ да би сачувао своју политичку функцију, свој отети капитал, своје куће и станове и своју зликовачку странку преко које спроводи организовани злочин. Српски политичари су главни кривци за трагедију која нам се десила и њих треба да изведемо на суд историје и да им судимо.

Српски политичари су највећи непријатељи српском народу. Није уопше важно да ли су то српски политичари радили под идеологијом власти радничке класе, док су они били црвена буржоазија радничког покрета у умирању, да ли су радили под националсоцијалистичким заставама, док су они били средњовековни распојасани бољари у пијанству, или су то радили у име еуроатлантских интеграција, људских права и слободног тржишта, док су они, преко ноћи, дружећи се са криминалцима транзиције, распродајући сва национална богатства, постајали тајкуни транзиције. Није важно под којом идеологијом су то радили српски политичари, истина је само једна, да српски политичари немају никакву узвишену идеологију, да немају никакву идеју водиљу, да немају визију, да им ништа није свето и да једино у шта они верују јесте само њихов лични интерес.


Себични лични интерес - алфа и омега садашњих политичара

Српски политичари осим сопственог себичног интереса не верују ни у какву другу политику. Српски политичари се понашају увек исто: када су на власти краду, пљачкају, манипулишу, шпекулишу, богате се, забрањују медије, прете, уцењују, подмићују, поткупљују и не дају никакве превремене изборе. Када су на власти српски политичари би потпуно укинули изборе јер су непотребни, јер их ометају у њиховом пљачкању државе и народа, јер нису добри у тренуцима када предајемо кандидатуру за улазак у банкротирану ЕУ, јер нису добри зато што нисмо решили питања власти радничке класе, нације, или питања слободног тржишта, јер нису добри ни када је зима, јер је прехладно, нити су добри у лето, јер је претопло, па тако, на основу свега украденог и отетог, српски режим мисли да је најбоље да се ти глупи слободни избори једном за сва времена и укину и да српски политичари добију време у наредних неколико векова да даље мрцваре, понижавају, пљачкају и вређају свој незаклани небески народ.

Када су, пак, у опозицији, српски политичари траже да се сваке недеље одржавају избори, да се ухапсе сви они који су крали а нису чланови њихове гангстерске банде, да се отворе медији које су они затворили за сваку критичку мисао, док су били на власти, да се ухапсе сви тајкуни, осим оних који њих финансирају, да се национализује имовина свим политичарима и криминалцима, осим њима и њиховим пајтосима, траже српски политичари у опозицији да ми, који не припадамо ниједном политичком криминалном гангу, који смо истински стручни, морални и независни, подржимо поново те исте да дођу на власт и да нам раде све оно и још горе што су нам већ радили или што нам ради садашњи режим, а некадашња њихова опозиција. Такви су српски политичари.

Оно што је заједничка особина српских политичара, без обзира да ли су на власти или у опозицији, јесте да сматрају да су баш они изабрани да постану од гоља велике газде, да виле, куће и велики станови треба да припадну баш њима, да они треба да носе најскупља светска маркирана одела, да летују на монденским ривијерама и возе прескупе аутомобиле, да имају приватну војску телохранитеља и да буду сваки дан на свим медијима, да се кревеље у шоу емисијама, да тртљају, да се забављају, да нам се спрдају у лице, заједно са њиховим силиконским певаљкама, њиховим глумцима и ангажованим естрадним квазиинтелектуалцима и политичким аналитичарима, који тезгаре код свих политичара који су на власти, убеђујући нас да живимо у најбољем друштву и да, природно, више није потребно одржавати изборе.

Шта и како даље?

Све што бих даље написао о српским политичарима је сувишно. Не само због тога што је све то већ написано безброј пута, већ због тога што осиромашени и опљачкани грађани знају добро како данас живе. Како онда даље? Како изаћи из овог политичког лудила? Како да спречимо да не дође до братоубилачког клања? Једини начин да се спасемо беде је да грађани не гласају ни за једну политичку странку, јер су све исте и јер су све биле на власти, него да се направи нови народни покрет. Ако се определите за мање зло, ви, ипак, подржавате зло. То што је зло мање од онога на власти, то је само привид. Када мање зло дође на власт врло брзо се претвара у велико зло. И то смо од 1990. све већ прошли.

Шта још треба да се деси да грађани одбију сарадњу са свим српским политичарима? Грађани Србије, најљубазније вас молим, престаните да гласате за политичаре. Ако имате потребу да изађете на изборе, вршећи грађанску дужност, онда прецртајте листић. Када буде 80 одсто прецртаних листића, то је знак да смо на добром путу. Пре тога чина треба урадити следеће: позвати угледне људе из земље и расејања који никада нису били у политици или на власти да се нађу на округлом столу за спас Србије. Мора се направити један широки народни фронт који ће системски променити политику у Србији. Како изабрати праве људе? Врло лако.

Немојте да компликујемо и измишљамо рупу на саксији. Како се у компанији бирају челни људи? Сви који хоће да се баве политиком морају да конкуришу за то радно место. Прво што морају да имају јесте морални интегритет и радна биографија. Не може нико да конкурише ко је читав радни век живео од политике, ко је био само политичар или ко је био на некој државној функцији.

Требају нам потпуно нови људи. Људи који нису затровани политичким лудилом. Ти нови људи морају да имају своју, назовимо је тако, референтну листу која их кандидује за високе државне функције. Србија је мала држава и сви се, који годинама живимо на тржишту, добро познајемо. Тачно знамо ко је ко у струци. И зато су нам потребни нови људи који би донели нову политику. Таквих људи имамо у земљи и у расејању. Они данас неће да се укључе у политику, зато што су српски политичари направили од политике лудницу и каљугу.

Када се буду у оквиру народног покрета поставили нови политички односи, многи вредни, стручни и поштени људи ће ући у политику. Не да живе од политике, него да политички помогну да постанемо нормална држава. Знам многе који су спремни да искрено помогну ту нову политику, али они неће да се баве политиком. Избор тих људи у народном покрету би се извршио на унутрашњим слободним изборима у оквиру самог покрета. Тако би се обезбедила демократичност и легитимитет. Ми који будемо подржавали те наше изабране кандидате настављамо да радимо свој професионални посао, али један део свог радног времена бесплатно поклањамо у пројекат за спас државе и нације.

Рецимо, зашто бих ја, који сам скоро три деценије на светском финансијском и робном тржишту, напуштао посао који врхунски добро радим, који ми је донео међународну репутацију и признање страних партнера, посао са којим могу довести велике инвестиције и нове технологије са развијених тржишта у Србију, зашто бих ја, дакле, све то напуштао да бих био државни чиновник? Таквих људи, сличних мени, имамо на десетине хиљада. Ми смо идеални да помогнемо нашој држави и нашем народу, радећи на тржишту оно што најбоље знамо.

Зашто би се ми бавили политиком! Групација пословних људи које ја предводим, а ја сам само капитен међународног тима који хоће да победи на светској тржишној утакмици, спремна је да се укључи у такав народни покрет. Спремни смо да потпишемо изјаве да не желимо да се бавимо политиком и да нећемо да узмемо никакве државне функције. Нама само треба организовано тржиште и правила игре која важе за све. И ми ћемо направити новац за све: државу, грађане, компанију, наше породице и нас. Пустите људе који знају и хоће да раде да се богате на тржишту и они ће створити богату државу. Народни покрет ће тако окупити стручњаке из свих делатности који су нам потребни да спасемо државу и нацију.

Морална обавеза нове српске политике

Сви они који буду ушли у политику имају моралну обавезу да потпишу да ће се, након завршетка мандата, повући и да се више никада неће бавити политиком. И мораће сву своју личну имовину да ставе под хипотеку да се обезбедимо од евентуалних злоупотреба.

Тако се, господо, ствара нова политика. Тако добијамо нове људе. Нови људи доносе нову политику. Нови људи су привремено у политици, док не дођу неки нови. Политика неће постати уносно место за прављење пара. Ко буде хтео да учествује у прављењу новца, имаће прилику да буде са нама на тржишту. Слободна конкуренција је спас за Србију. Укинимо све монополе! Укинимо досадашњу политику! Не гласајте за политичаре! Гласајте за најбоље међу вама!

Грађани Србије морају да устану у одбрану своје државе. Нема више чекања! Имамо политички и економски програм! Имамо људе! Остало је само да грађани устану за спас државе и нације! Устани, Србијо!

Извор: http://www.dragas.biz/
antihuligan
antihuligan

Број порука : 5
Join date : 16.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu