Tvorac Grada

ЛДП и СПО траже хитно признавање Косова пре него што се ЕУ распадне

Ići dole

ЛДП и СПО траже хитно признавање Косова пре него што се ЕУ распадне

Počalji  danica taj Pet Nov 25, 2011 6:53 am

ЛДП и СПО траже хитно признавање Косова пре него што се ЕУ распадне

Пише Павле Ћосић

Београд, 8. новембра 2011. године („Бе92“) – Лидери Српског покрета обнове Вук Драшковић и Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић јуче су одржали састанак после којег су изнели своје усаглашене ставовеОве две врло сродне странке републиканско-монархистичког профила одлучиле су да се уједине у ставу да Србија под хитно промени Устав, призна Косово као независну републику и убрзано затражи хитан улазак у Европску унију, пошто постоје назнаке да ће се овај савез држава распасти.
„Видимо шта се догађа у Грчкој и Италији, ускоро ћемо гледати шта се догађа у Француској и Немачкој. То што се догађа не слути на добро. Црни облак надвио се над Европом, облак финансијске кризе која води у катастрофу. Европа се не брани у Бриселу, него у Београду!“, истакао је Вук Драшковић, доживотни председник СПО-а, човек који никад у животу није мењао своје чврсте ставове. Поред њега је млади Јовановић деловао помало неубедљиво кад је рекао да је Европа наш једини пут и да је ово последњи воз у који још можемо да се укрцамо.
„Била би то права историјска катастрофа да не будемо у породици европских народа у моменту кад се та породица буде расформирала, нарочито ако се буде расформирала кроз ратне сукобе. То би значило да би Србија у том сукобу морала да буде неутрална, што се коси с њеном традицијом“, додао је популарни Чеда.
Ова два искусна политичара најавила су штрајк глађу уколико њихови предлози не буду усвојени и чак су запретили да ће ускратити своје гласове већинској коалицији на свим нивоима, осим уколико заузврат укупан буџет не буде усмерен на рачуне њихових странака.

линк
avatar
danica
Admin

Број порука : 510
Join date : 28.05.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu